Vágólapra másolva!
A hajrába fordultak a Bajnokok Ligája csoportküzdelmei, nem meglepő, hogy álomcsapatunkban is azok a labdarúgók dominálnak, akik a BL-ben remekeltek. A tizenegy játékos közül nyolc is pályára lépett a nemzetközi porondon, a Liverpool FC pedig két labdarúgóval is képviselteti magát.

Kapus:
Vincent Planté (francia, SM Caen): A gall kiscsapat jó hetet zárt, hiszen a hét közben idegenben szerzett pontot az RC Lens elleni bajnokin, majd a hét végén szintén vendégként legyőzte a Paris Saint-Germaint. Planté kapus főleg az utóbbi találkozón remekelt, és kiváló teljesítményét a L'Équipe 7,5-es osztályzattal honorálta.

Hátvédek:
Christian Panucci (olasz, AS Roma): Alighanem élete legjobb formájában van a rómaiak jobbhátvédje, aki azok után, hogy az előző hetekben a válogatottban és a bajnokságban is fontos gólokat szerzett, most a Bajnokok Ligájában is eredményes volt a Dinamo Kijev ellen. A hét végi bajnokit ugyan csak a kispadon kezdte, de egy sérülés miatt be kellett állnia, és a tőle megszokott nagyszerű játékot hozta.

Marcelo Bordon (brazil, FC Schalke 04): A gelsenkircheni alakulat a múlt héten két meccset játszott, egyet a Bajnokok Ligájában, egyet pedig a Bundesligában, és egyetlen gólt sem kapott, ami már önmagában is a védelmet dicséri. Bordon azonban a VfL Bochum ellen még győztes gólt is szerzett.

Forrás: EPA

Morris Carrozzieri (olasz, Atalanta): A bergamói együttes gólzáporos győzelmet aratott a hét végén, aminek a Napoli látta a kárát. Az 5-1-es diadal után nem csak a támadó részleget illette dicséret, hanem a védelmet is, amelyből Carrozzieri levette a pályáról a nápolyiak uruguayi csatárát, Marcelo Zalayetát, ráadásul egy gólt is fejelt.

Cristian Molinaro (olasz, Juventus FC): A hét vége szuperrangadóján az AC Milan és a Juventus gól nélküli döntetlent játszott egymással, vagyis a meccsen elsősorban a védelmek sziporkáztak. A torinóiak oldalán kevésbé ismert játékosok szerepeltek, mégis megfogták a milánóiak támadó részlegét, és a bal oldalon futballozó Molinaro pár remek felfutást is bemutatott.

Középpályások:
Steven Gerrard (angol, Liverpool FC): A Vörösöknek mindenképpen nyerniük kellett a BL-ben az FC Porto ellen ahhoz, hogy életben tartsák továbbjutási reményeiket, és a csapatkapitány Gerrard vezérletével be is gyűjtötték a három pontot. A középpályás két gólpassz mellett értékesített egy tizenegyest, és ezt a hét végi, Bolton Wanderers elleni bajnokin is megismételte.

Forrás: EPA

Estebán Cambiasso (argentin, FC Internazionale): A milánóiak imponáló magabiztossággal menetelnek mind a BL-ben, mind a Serie A-ban. A Bajnokok Ligájában a Fenerbahce elleni győzelemmel máris bejutottak a legjobb 16 közé, a mérkőzés legjobbja a La Gazzetta dello Sport szerint Cambiasso volt, aki a hét végi, Fiorentina elleni rangadón is kiválóan játszott.

Joe Cole (angol, Chelsea FC): A londoniak szintén két győzelemmel fejezték be az elmúlt hetet, és főleg a BL-ben a Rosenborg BK ellen idegenben aratott diadaluk volt meggyőző. Cole Trondheimben egy gólt szerzett, és egy másik találatban is benne volt, hogy aztán a hét végén volt klubja, a West Ham United ellen ő szerezze a mindent eldöntő találatot.

Andrés Iniesta (spanyol, FC Barcelona): A hét egyik szenzációja volt, hogy a katalán gárdában Ronaldinho mindkét mérkőzésen a kispadon kapott helyet. Posztján a saját nevelésű Iniesta futballozott, akire nem lehetett panasz, hiszen mind az Olympique Lyon, mind az RCD Espanyol ellen eredményes volt.

Forrás: EPA

Csatárok:
Boubacar Sanogo (elefántcsontparti, Werder Bremen): Egy héttel ezelőtt kevesen gondolták volna Brémában, hogy Sanogo lesz a Real Madrid és a Hamburger SV elleni meccsek hőse, hiszen a csatárt a tartalékok közé száműzték, mert az edzésen összeverekedett Carlos Albertóval. A vészes csatárhiány miatt azonban visszahívták a csapatba, és a spanyolok ellen góllal és gólpasszal, a HSV ellen pedig újabb találattal járult hozzá a győzelemhez.

Fernando Torres (spanyol, Liverpool FC): A Vörösöknél Gerrard mellett a másik főhős a hispán támadó volt, aki újabb gólokkal bizonyította, hogy érdemes volt érte rekordösszeget fizetni a nyáron. A csatár az FC Porto elleni BL-meccsen kétszer volt eredményes, majd a bajnokságban a Bolton Wanderers ellen is betalált.

www.infosport-focivilag.hu