A slágergyáros nálunk lakmározik szilveszterkor

Vágólapra másolva!
Dave Seaman nagyon jól érezte magát az elmúlt húsz évben. Újságíróként kezdett, majd szépen küzdötte magát egyre beljebb a partyéletben. Amikor már ott tartott, hogy 1991-ben kiadta minden idők első hivatalos dj-mixét Carl Coxszal, szülei is sem mondták már neki, hogy keressen valami normális munkát. A Hajógyári-szigeten, a Studióban vele fejezhetjük be az évet - szilveszterkor Magyarországon az egyik, ha nem a legnépszerűbb nemzetközi sztár-dj.
Vágólapra másolva!

"Ha igaz a régi mondás, miszerint repül az idő, amikor jól érzed magad, akkor az elmúlt húsz évben bitang jól kellett lennem, mert gyorsabban szállt el, mint Lewis Hamilton a Forma-1-en. Igen, a Therapy Sessions Volume 4 cédé őszi megjelenése egybeesett a zeneiparban töltött huszadik évfordulómmal" - vallja magáról Seaman.

"Amikor 1991-ben a Mixmagnál kiadtuk minden idők legelső hivatalos dj-mixét Carl Coxszal, még fogalmunk sem volt róla, hogy fordulóponthoz értünk és hogy mekkora lavinát indítunk el. A Therapy Sessions Volume 4 a huszonharmadik válogatásalbumom"- foglalja össze pusztán a megjelenései szerint eddigi pályafutását.

Dave okosan saját zenei karrierjének ugródeszkájaként használta Mixmaget. A történet szerint egyik fotós kollegája klubot nyitott Londonban, és Dave annyira ügyesen lavírozott, hogy első nekifutásra máris Sasha előtt melegítette be a közönséget. (A helyzet mostanra megváltozott, bár azért nem olyan élesen. Sasha december 22-én, vagyis alug másfél héttel Seaman előtt játszik ugyancsak a Studióban.)

Seaman a kilencvenes évek elején összeállt Steve Andersonnal, és megalapították a Brothers in Rhythm formációt. Olyan klubhimnuszokat hoztak össze, mint a Such a Good Feeling, vagy a Peace and Harmony, vagy a Pet Shop Boysnak írt Go West. Dave pillanatokon belül a brit popkultúra kellős közepében találta magát.

Seaman a Studióban

A Mixmag volt főszerkesztő-helyettesével, Nick Gordon Brownnal megalapította a Stress Recordsot, ahol Sasha, Andy Cato (Groove Armada) és John Digweed korai munkái láttak napvilágot. 1998-ban New Yorkba költözött és megalapította az Audio Therapyt, innentől szinte futószalagon érkeztek a Therapy Session-albumok.

" A Therapy Sessions Volume 4 sem más, mint puszta lakoma az elektronikus dance-zene büféjéből: ambient, minimál, tribal, tech, deep, prog, techno, trance és még egy kis ódivatú baleári muzsika is terítékre került" - mondja Dave az albumról.

Két éve Kecelen

Seaman is szinte hazajár már Magyarországra, eklektikus stílusa mindenhol nagy sikert arat. A Studio exkluzív limitált belépős szilveszteréjszakáján Chriss, Slam Jr. és Surprise pörgeti még a hangulatot.

Hamarosan indul a party.[origo].hu nyereményjátéka a partyra, figyeld cikkeinket!

party.[origo].hu