Jól sikerült a Led Zeppelin visszatérése

Vágólapra másolva!
A Led Zeppelin közel húsz év utáni színpadra lépését 20 ezer szerencsés rajongó követhette élőben. Az 59 éves Robert Plant és társai közel két órán keresztül zenéltek megállás nélkül.
Vágólapra másolva!

Fergeteges műsorban lehetett része annak a húszezer szerencsésnek, aki még idejében jegyet tudott váltani a Led Zeppelin visszatérő koncertjére.

A londoni O2 Arénába elzarándokolt közönség 19 év után láthatta együtt egy színpadon a legendás bandát. Robert Plant énekes, Jimmy Page gitáros és John Paul Jones basszusgitáros mellett a már elhunyt John Bonham fia, Jason Bonham helyettesítette apját a dobok mögött.

Az egyedüliként kikiáltott alkalom az Atlantic Records alapítója, Ahmet Ertegun emlékére szervezett koncerten valósulhatott meg. Ertegunhoz egyébként sok szálon kapcsolódott a zenekar, hiszen ő szerződtette a bandát annak idején az Atlantichez, ahol karrierjük összes lemeze napvilágot láthatott. A Led Zeppelin újra összeállása egyöntetűen óriási élményt adott a koncertpublikumnak, legalábbis eddig csak ilyen vélemények kaptak szárnyra a koncerttel kapcsolatban.

A Good Times Bad Times klasszikusukkal megnyitott bulin szinte az összes jól ismert Led Zeppelin-örökzöld elhangzott, többek között a Dazed and Confused, a Black Dog, a Stairway to Heaven vagy a Kashmir. Az estet pedig a Whole Lotta Love zárta - csaknem két óra tiszta játékidő után. A rajongókon kívül jó pár sztár sem hagyta volna ki ezt a különleges eseményt: ott volt a nézőközönség soraiban Kate Moss, Noel Gallagher és Lulu is.