Élesedik a diszkóüteg a Citadellán

Vágólapra másolva!
Az Orbital testvérek egyik tagja, Phil, valamint a Simian Mobile Disco duó érkezik december 29-én a Citadellába. Ha hihetünk nekik, tobzódni lehet majd az elektro-slágerekben - egy ilyen party kedvéért megéri felmászni a város tetejére.
Vágólapra másolva!

Az eredetileg pszichedelikus poppal indult Simian csapatot második albumán már elkapta az elektronika, majd a nagy áttörés elmaradása után feloszlott együttes romjain alakította meg a ritmusszekció - James Ellis Ford és James Anthony Straw - a magát rendkívül komolytalanul vevő mozgó diszkóüteget, a Simian Mobile Discót.

Hogy mégsem idétlen kutyulmányról, hanem profi zenészek produkciójáról van szó, valamelyest sejteti, hogy a páros agya, James Ford producerként jegyzi a Klaxons és az Arctic Monkeys zenekar Mercury-díjra is felterjesztett albumait.

A brit duó - öregsulis rave, space-disco, elektro, techno és gyakorlatilag szinte minden elektronikus zene bohém kevecséből, valamint a Daft Punk örökbecsű munkásságából összeálló - magával ragadó zenéjéhez jelenleg legfeljebb a francia Justice és a német Digitalism mérhető.

Az Orbital az angol elektronikus zene történetének megkerülhetetlen formációja, a Phil és Paul Hartnoll testvérpárt a Chemical Brothersszel és az Underworlddel szokás egy lapon említeni. A szétválás után Phil Hartnoll újabb duót alapított, a Nick Smith-szel (Dragonfly és Atomic Records, valamint filmzene Ridley Scott Hannibaljához) közös Long Range-et.

Ebben továbbviszik az Orbital ambient befolyásolta hangzását, amelyet Phil és Nick tört ütemekkel és filmzenei inspirációkkal egészít ki. A Long Range zenekarként is fellépett már néhányszor. kiegészülve a propellerheadses Will White-tal a doboknál, valamint vonósok és énekesek kíséretében. A hírek szerint a Long Range két íróval, Irvin Welsh-sel (Trainspotting) és Chuck Palahnuikkal (Harcosok klubja) közös multimédiás fellépésen ügyködik, amely megidézné a legendás Orbital-koncerteket is.

A december 29-i partyn a Citadellán pöröghetünk, és nem maradnak el azért a magyar fellépők sem. Kevin aka FineCutBodies, TB Gon, Bergi és Killbert gondoskodik a hazai hangokról.

party.origo.hu

Simian Mobile Disco: It's The Beat

Long Range: Just One More