Kárpótlásként a Bakonyban csapathat a Dakar mezőnye

Vágólapra másolva!
A magyar kormány képviselői és a Dakar-rali szervezői közötti megbeszélésen felmerült egy esetleges áprilisi, Veszprém környéki verseny ötlete - írta a szerdai számában a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A Népszabadság információi szerint Dakar-ralit szervező és a rendezvény jogait is birtokló francia Amaury Sport Organisation (ASO) nevű cég - a sivatagi körülményekhez ugyan nem hasonlító, ám a hazai ralifutamoknak rendszeresen otthont adó - Várpalota és Veszprém környéki lőterek murvás pályáin képzeli el a nyolc-tíz napos versenyt, amelyen a Dakar mezőnye venne részt. Az ASO a január elején lefújt idei versenyért szeretné kárpótolni a versenyzőket.

Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára a Népszabadság megkeresésére csak a tárgyalások tényét erősítette meg, nem árult el részleteket. Csupán annyit mondott: az ASO vezetői eredetileg a 2010-es Dakar-rali prológjának magyarországi megrendezéséről folytattak egyeztetéseket Budapesten, de a megbeszéléseken egyebek között egy esetleges áprilisi, Veszprém környéki verseny is szóba került.

Ujhelyi hozzátette: az ASO tervei között szerepel egy Balaton márkanevet viselő, ötfordulós nemzetközi sportrendezvény megszervezése is. Ezek szerint a franciák kerékpározásban, úszásban, maratoni futásban, vitorlázásban és golfban is terveznek egy-egy nagyszabású balatoni sporteseményt. Az államtitkár azt ígérte, néhány napon belül tájékoztatja a közvéleményt a részletekről - olvasható a Népszabadság összeállításában.