A tandíj miatt dolgoznak az egyetemisták

Vágólapra másolva!
Minden korábbinál többet dolgoztak az egyetemisták és a főiskolások tavaly. A legtöbben keresetükből fedezik a tandíjat - áll a Diákvállalkozások Országos Érdek-képviseleti Szövetségének (DiákÉSZ) most elkészült összesítésében. 2007-ben legalább 70 ezren vállaltak munkát - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Simon Balázs, a DiákÉSZ főtitkára arról számolt be: 240 ezer főiskolai és egyetemi hallgatóból több mint 70 ezren vállaltak munkát tavaly, rekordforgalmat produkálva ezzel foglalkoztatóiknak. A diákszövetkezetek összesített nettó forgalma így először haladta meg a 14 milliárd forintot.

Keresetük 70 százalékát kézhez kapják

A szövetkezetekre vonatkozó szabályok lehetővé teszik, hogy a munkadíjak 70 százalékát kézhez kapják a diákok. A főtitkár szerint a kedvező arány mellett az is a munkára ösztönzi a diákokat, hogy tanulmányaik költségeit legalább részben saját keresetükből fedezzék. A trend: egyre több diák egyre több munkát vállal, sok esetben a már fizetős képzések tandíjára keresnek. Az iskolaszövetkezetek 2008-ban a tavalyi csúcsnál is nagyobb forgalmat várnak.