Vizsgálják az olimpiai stadionnál történt haláleseteket

Vágólapra másolva!
Legkevesebb tíz ember halt meg a pekingi olimpia központi létesítményének, az úgynevezett Madárfészeknek az építése közben a Sunday Times jelentése szerint, ezért a kínai kormány vizsgálni kezdi a munkabaleseteket. Az olimpia szervezőbizottsága szerint alaptalan híresztelésről van szó.
Vágólapra másolva!

Vizsgálatot indítanak Kínában, hogy kiderüljön, valóban legalább tíz munkás életét vesztette már az életét az olimpia központi létesítményének számító Madárfészek építése közben 2003 óta - jelentette be kedden Li Ji-csung, az illetékes tárca munkabiztonságért felelős államminisztere. Hozzátette, ő személy szerint most először hallott "ilyesfajta problémákról", de ha bebizonyosodik, hogy valóban voltak halálos kimenetelű munkabalesetek, súlyos büntetés vár a felelősökre.

Egy nappal korábban Szun Vej-tö, az olimpia szervezőbizottságának (BOCOG) szóvivője teljesen valótlannak minősítette a londoni Sunday Times jelentését, amely szerint "óvatos becslések alapján is" legkevesebb tízen meghaltak a stadion munkálatai közben. A 91 ezer ember befogadására alkalmas létesítmény - amely a tervek szerint március végére készül el - a nyitó- és záróünnepségnek ad majd otthont, valamint itt rendezik az atlétikai versenyeket és a futballdöntőket.