Négy divatos Fuji fényképező

Vágólapra másolva!
A három ultrazoomos készüléken kívül átlagfelhasználóknak szánt, trendi fotógépeket mutatott be a japán gyártó.
Vágólapra másolva!

A FinePix F100fd a legtöbb újítással ellátott változat, bár ezek közül némelyik gyakorlati haszna szerintünk erősen megkérdőjelezhető. Az ötszörös optikai zoommal felszerelt fényképező átfogása kisfilmes értékeken 28 - 140 milliméternek felel meg, a képrögzítésről pedig egy tizenkét megapixeles SuperCCD HR érzékelő gondoskodik.

A szenzor ugyanakkor képstabilizátorként funkcionál, mozgatásával csökken a kézremegés okozta bemozdulás esélye. A képek feldolgozását az új Real PHoto III processzor látja el, amely a hivatalos adatok szerint jóval nagyobb dinamikatartományt tesz lehetővé, így részletgazdagabbak lesznek az árnyékok és a világos részletek.

Forrás: [origo]
Fujifilm FinePix F100fd

A fényérzékenység teljes felbontásnál ISO 6400-ig szabályozható, de be lehet állítani ISO 12800 (!) értéket három millió pixeles felvételeknél, bár ezek minősége erősen megkérdőjelezhető látatlanban is. Persze nem maradhatott ki a gépből a Face Detection 3.0 arcfelismerő rendszer sem: a rendszer automatikusan felismeri a keresőben lévő arcokat még profilból, sőt fejjel lefelé egyaránt. Valószínűleg gyakran lesz rá szükség.

A kompatibilis eszközökkel az IrSimple vezeték nélküli technológiával kommunikál a Fuji fényképezője, amely márciusban jelenik meg, ára az Egyesült Államokban 379 dollár, azaz 67 ezer forint lesz.

Ha lehet, még ennél a készüléknél is divatosabb a FinePix Z20fd, a tíz megapixeles, ultravékony, háromszoros optikával ellátott fotómasina. Kisfilmes értékeken 35 - 105 milliméteren teszi lehetővé a fényképezést, bár a célközönségnek talán többet jelent, hogy fekete, zöld, kék, és rózsaszín árnyalatban lesz kapható.

Forrás: [origo]
Fujifilm FinePix Z20fd

Az arcfelismerővel és infravörös IrSimple technológiával ellátott kütyü úgynevezett blog üzemmódot is kapott, ezt kiválasztva automatikusan lecsökkenti a fotók és a videók felbontását az internetes megosztás megkönnyítésére, ami különben sem egy bonyolult művelet a számítógépen. Akinek mindez felkeltette az érdeklődését, márciustól veheti meg a digitális gépet. Kiskereskedelmi ára az USÁ-ban 199 dollár, azaz 35 ezer forint lesz.

Végül két taggal egészül ki a Fuji ultrakompakt sorozata: a FinePix J10 és J50 egyaránt nyolc megapixeles érzékelővel érkezik, az előbbi három, míg az utóbbi ötszörös optikai zoommal van felszerelve. A két centi vastag fényképezők szintén márciusban jelennek meg, áruk az amerikai kereskedésekben 149 dollár, azaz 26 ezer forint, illetve 179 dollár, tehát 31 ezer forint lesz.
Forrás: [origo]
Fujifilm FinePix J10