Vágólapra másolva!
Nemcsik Zsolt bronzérmet szerzett az athéni kard Grand Prix-viadalon.

A nemzetközi szövetség (FIE) honlapja szerint az egyéniben olimpiai, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes magyar vívó francia, orosz és kínai ellenfélen keresztül jutott el a negyeddöntőbe, ahol a 2000-ben olimpiai, 2005-ben pedig vb-aranyérmes román Mihai Covaliut győzte le 15-9-re.

Egy fordulóval később viszont ugyanennyire kikapott a francia Nicolas Lopeztől. Utóbbit a német Nicolas Limbach ugyancsak 15-9-re verte a döntőben. Nemcsik mellett a kínai Vang Csing-cse állhatott még fel a dobogó harmadik fokára.

Szilágyi Áron 29., Nagy Zsolt 30., Lontay Balázs 34., Nagy Pál 64., Kósa Miklós 66., Decsi Tamás 77., Lengyel Balázs pedig 85. lett a 127 fős mezőnyben. Vasárnap csapatversenyt rendeznek a görög fővárosban.

Legjobb magyarként Boczkó Gábor a kilencedik helyen végzett a férfi párbajtőrözők legnanói Grand prix-viadalán.

A nemzetközi szövetség (FIE) honlapja szerint Imre Géza ugyaneddig a szakaszig jutott, ő tizenkettedikként zárt. A negyeddöntőbe jutásért Boczkót a svájci Marcel Fischer verte 15-9-re, Imrét pedig a francia Ulrich Robeiri 15-8-ra.

A versenyt az olasz Diego Confalonieri nyerte a francia Jérome Jeannet előtt. A bronzérmen Robeiri és az orosz Szergej Kocsetkov osztozott. Kovács Iván 51., Szényi Péter 60., Kulcsár Krisztián 64., Peterdi András 101., Somfai Péter pedig 126. lett a 192 fős mezőnyben.

Vasárnap csapatversenyt rendeznek az olaszországi városban.