Vágólapra másolva!
Gólkamerát akarnak a bírók, hangzott el Európa 51 legjobb labdarúgó-játékvezetőjének limasszoli szakmai találkozóján. A sípmesterek az európai szövetség (UEFA) segítségét kérik a mielőbbi bevezetés érdekében.

A dán Bo Larsen a klubvilágbajnokság tapasztalatait értékelve kiemelte, nagyon megkönnyítette a munkáját a gólkamera. "A tornán egy kis órát kaptunk, mely sípoló hangot adott ki, a lapján pedig megjelent a gól felirat, amikor a labda túljutott a gólvonalon" - mondta a FIFA-bíró. "Ezt minden válogatott és európai kupameccsen be kellene vezetni, de szerintem az élvonalbeli bajnokságokban is lehetne használni."

A videóbíró bevezetését ugyanakkor nem támogatják a játékvezetők, mert szerintük túl sok lenne a játékmegszakítás és, ha nem folyamatos a mérkőzés, akkor álláspontjuk szerint könnyebben kitörhet a botrány a lelátón.

Andy Roxburgh, az UEFA technikai igazgatója, a szakmai találkozó vezetője szerint az óriáskivetítőket el kellene távolítani a stadionokból. "Ezek csak fölösleges indulatokat kavarnak, egyetlen játékvezetői ítéletet sem lenne szabad lassítva megmutatni" - mondta Roxburgh. "A televíziós társaságokat pedig rá kell venni, hogy a pálya szélén ne tartsanak monitorokat a mérkőzések alatt, mert az sem normális, hogy egy vitatott eset után az egész szakmai stáb az oldalvonal közelében nézi vissza a lassítást, utána pedig egy emberként szidja a játékvezetőt."