Kamera Hungária: megvannak a jelöltek

Vágólapra másolva!
Kimagaslóan sok, összesen 519 jelentkezője van az idei Kamera Hungária fesztiválnak - mondta el Csermely Ákos főszervező az április 4. és 6. között Veszprémben megrendezendő esemény csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

A hat, egyenként öttagú zsűri 15 885 percnyi műsorból válogatta ki a programban szereplő 103 alkotást - mondta, hozzátéve, a 13 hagyományos díj mellett három új kategóriában is versenyezhetnek idén a pályaművek. A mobiltelefonnal és internetre készült alkotások mellett bevezették ugyanis a "műsorpiac" kategóriát, amelyben saját fejlesztésű szórakoztató műsorok szinopszisai versengenek egymással, a zsűri szerepét pedig a nagy hazai televíziók programigazgatói játsszák majd. Mint mondta, az ötletet az amerikai forgatókönyvírók hónapokig tartó sztrájkja adta.

A szórakoztató licencműsorok közt olyanok vannak a döntőben, mint A széf, Az örökös, a Lúzer FC vagy a Pókerarc, míg a hazaiak közt egyelőre örülhet a Beugró, az Esti Showder, a Médiacápa, a Kész Átverés stábja, de például a Budapest Open pókerdöntő is bekerült, mint szórakoztató műsor, ami nagyban köszönhető Korda György harsány üvöltözésének, bájos lelkesedésének.

Az életrajzi és portréfilmek közt (két adással) a Múlt-kor, a XXI. Század, és a Dob+Basszus Ákossal foglalkozó epizódja is bekerült a döntőbe. A jelölt színes riportok közt van TV Taxi, Aktív,Feszti Körkép, Házon kívül és Szempont - utóbbi szerepel még a tényfeltáró, oknyomozó riportoknál is, a Panorámá-val, a Kékfény-nyel és más továbbjutókkal.

Az egytémás magazinműsoroknál verseng majd a Totalcar, a XXI. Század, a Panoráma, a Kultúrház vagy a Dob+Basszus, a dramatikus műveknél pedig érdemes az HBO-s Született lúzer-re (két jelölés) és a Tűzvonalban-ra figyelni. A műsorarculatnál is nagy versengés várható, itt a Hír Tv Buké című show-ja, A Társulat, a Totalcar, de még a Sztárok a jégen arculata is besiklott a legjobbak közé.