Vágólapra másolva!
Vasárnap helyett várhatóan csak hétfőn érkezik vissza Budapestre Mexikóból a magyar úszóválogatott gerincét adó, Cseh László és Gyurta Dániel fémjelezte csapat.

A késés oka az, hogy törölték a magyarokat is hozó mexikóvárosi légijáratot, így a következő gép indulását a főváros egyik reptéri szállodájában kénytelenek kivárni Csehék - tájékoztatta az MTI-t Kiss László szövetségi kapitány, aki elmondta, hogy ugyanakkor a válogatott másik részlege, amely az elmúlt három hétben a dél-afrikai Durbanben gyakorolt, szerencsésen hazaérkezett.

"Mexikói különítményünk késése azért is kellemetlen, mert ugyan a háromhetes potosi edzőtáborozás után eleve úgy terveztük, hogy munkából mennek a gyerekek a jövő kedden kezdődő, eindhoveni Európa-bajnokságra, ám az átállásra így alig marad idő. Márpedig az akklimatizációra akkor is szükség van, ha amúgy nem tekintjük fontos, kiemelt versenynek az idei Eb-t, amikor a fő cél az augusztusi, pekingi olimpia" - mondta a kapitány.

Az amerikai Hayley McGregory mindeközben kerek 28 másodperccel világcsúcsot úszott 50 méter háton egy austini egyetemi viadalon.

A mostanáig érvényben lévő, 28.09 másodperces rekordot a kínai Li Jang tartotta tavaly október óta. A 22 éves McGregory 4x50 méteres vegyes váltóban, stafétája első tagjaként javította meg az eddigi legjobb időt.