Korszerűsítik a MÁV utastájékoztatóit

Vágólapra másolva!
Több állomáson is korszerűsíti utastájékoztató rendszereit a MÁV Zrt. A háromrészes tenderen nyertes cég, a Pro Montel Zrt. nemcsak a MÁV állandó partnere: a BKV is vette már igénybe szolgáltatásaikat - értesült a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

Eredetileg három részből álló tendert írt ki a vasúttársaság, amelyből végül egy eredménytelenül zárult. A másik két részfeladat elvégzését - Budapest és Miskolc, illetve Debrecen és Szeged térségében - a nagykovácsi székhelyű Pro Montel Zrt. nyerte el összesen nettó 192 millió forintért. A cég állandó partnere a MÁV-nak, de a BKV is igénybe vette szolgáltatásait, például a 2-es metró rekonstrukciója során a Pro Montel végezte a kommunikációs kábelezést és hangosítást.

Most összesen két utastájékoztató monitort cserélnek ki, három állomás hangrendszerét korszerűsítik és nyolc helyen cserélik le a gépi utastájékoztató berendezéseket. Emellett oszlopokat, csatlakozókat és kilenc órahálózatot cserélnek ki. A felújításra kiválasztott állomások között van például a Keleti és a Déli pályaudvar, Szeged, Füzesabony, Kaposvár, Vásárosnamény, Kelebia és több Balaton-parti település: Badacsonytomaj, Badacsonytördemic, Balatonrendes, Zánka, Révfülöp és Balatonalmádi állomásai.

A Pro Montelnek július 31-éig kell elvégeznie a munkákat. A pályázatra a győztesen kívül még a Vízió 2008 Konzorcium és a MÁV Dunántúli Kft. nyújtott be ajánlatot - értesült a Napi Gazdaság.