Hatszintes épület dőlt össze Norvégiában

Vágólapra másolva!
Összeomlott egy hatszintes lakóépület szerda reggel a nyugat-norvégiai, tengerparti Alesund városában. Hat ember eltűnt, tizenöten megsérültek - közölte a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Az épület összeomlását a környéken élők beszámolói szerint kisebb földcsuszamlás előzte meg. A csuszamlás nyomán nagy tömegű kő és föld zuhant a házra egy közeli hegyoldalról. Alesund település 350 kilométerre északnyugatra fekszik Oslótól.

Többeknek saját erőből sikerült kijutniuk az omladék alól, másokat a mentőalakulatok emeltek ki. Tizenöt embert könnyebb sérülésekkel kórházba szállítottak. Hatot eltűntnek nyilvánítottak, de még az sem teljesen világos, hogy az eltűntként nyilvántartott emberek csakugyan az épületben tartózkodtak-e.

Gázrobbanás veszélye miatt kiürítették a környező házakat. A mentőalakulatok is kénytelenek voltak felfüggeszteni a keresést a romok között az esetleges további túlélők után, mert attól tartanak, hogy bármelyik pillanatban bekövetkezhet egy gázrobbanás, illetve hogy leomolhatnak a még álló falak is.