Tőzsdére vonul a TC Nyrt.

Vágólapra másolva!
A TC Befektetési Nyrt. tőzsdei bevezetési kérelmét jóváhagyta a felügyelet, a társaság ez alapján március 31-én tervezi megjelenését a Budapesti Értéktőzsdén - közölte a cég a tőzsde honlapján csütörtökön.
Vágólapra másolva!

A 20 millió forint jegyzett tőkéjű TC Befektetési Nyrt. 20 ezer darab, egyenként ezer forint névértékű részvényét a tőzsde "B" kategóriájába vezetik be. A társaság tőkeemelést nem hajt végre, csak a már korábban kibocsátott részvényeivel jelenik meg a tőzsdén.

A korábban Tőzsdecápa Tőzsdejáték Zrt. néven működő TC Befektetési Nyrt. magyar magánszemélyek tulajdonában van: Jaksity György, Streitmann Norbert és Borda Gábor tulajdoni aránya 50-25-25 százalék. A cég a Concorde Értékpapír Zrt.-ben 30 százalékos részesedéssel rendelkezik, és jelenleg ez az egyetlen befektetése.

A társaság jogelődje 2000 szeptemberében internetes tőzsdejátékok lebonyolítására jött létre. A játékok megszűnése és a társaság átalakítása után a TC Nyrt. befektetési tevékenységet folytat, és célja e tevékenységi kör bővítése, úgy, hogy a Concorde érdekeivel ne kerüljön konfliktusba.

A bevezetési tájékoztató szerint a társaság a Concorde Zrt.-ben való részesedés növelését elképzelhetőnek tartja, de más befektetést jelenleg nem tervez. Likvid pénzeszközeit pénzpiaci eszközökbe vagy rövid lejáratú állampapírokba kívánja fektetni. A piaci viszonyoktól függően sor kerülhet kisebb tőkebefektetésekre, hosszabb távra jegyzett részvények vagy opciók vásárlására is.

A cég mérlegfőösszege a 2007. december 31-i adatok szerint 1,972 milliárd forint, mérleg szerinti eredménye 1,115 milliárd forint volt tavaly. Egy évvel korábban a mérlegfőösszeg 1,455 milliárd forint, a mérleg szerinti nyereség 844,6 millió forint volt.