Növelte profitját a Raiffeisen

Vágólapra másolva!
Az osztrák Raiffeisen International Bank holding nyeresége 38 százalékkal nőtt a múlt év negyedik negyedévében, főként a szovjet utódállamok lakossági hitelpiacának, illetve a délkelet-európai országok piacának bővülése révén.
Vágólapra másolva!

A december végével zárult három hónapban az adózott eredmény 215,6 millió eurót tett ki, szemben az egy évvel korábbi 156,3 millió eurós eredménnyel. Az eredmény jelentősen felülmúlta az elemzői várakozásokban szereplő 197 millió eurót, és ennek hatására a Raiffeisen részvények 4 százalékkal megugrottak a korai kereskedésben.

2007 egészében az adózott eredmény 42 százalékkal 841 millió euróra nőtt szintén meghaladva az elemzői várakozásokban szereplő 823 millió eurót.

A Raiffeisen International, amely az osztrák Raiffeisen Zentralbank kelet-és közép-európai szárnya, közölte, hogy az idei évre 1 milliárd euró körüli adózott eredményre számít, amit elemzők konzervatív becslésnek tartanak, és az 1,1 milliárd eurós eredményt is elérhetőnek tekintik.

A bank az idén közép-kelet-európai kulcsterületén további növekedésre számít. A régiót a bank értékelése szerint kevésbé érinti a jelzáloghitel-piaci válság, várható viszont a régió gazdasági növekedésének lassulása, továbbá a hiteleknek a pénzügyi válsággal összefüggő drágulása. - A térség gazdasági felzárkózási folyamata lényegében töretlen marad a fogyasztói kereslet csökkenése ellenére is - értékelte a bank.