Erősebben nyitott a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 106,40 pontos emelkedéssel, 22 090,47 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,48 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

A csütörtökihez hasonló iránytalan kereskedés várható pénteken kora délutánig a Budapesti Értéktőzsdén, egészen a 14.30-kor nyilvánosságra kerülő amerikai foglalkoztatási adatok érkezéséig. A délutáni amerikai adat a világ tőzsdéire is jelentős hatást gyakorol majd - hangsúlyozta Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője.

Dobár Péter, a CIB Közép-Európai Nemzetközi Bank Zrt. elemzője szerint is kivárás jellemzi a tőzsdét délelőtt. Az elemző az OTP enyhe emelkedésére számít. Úgy véli, a Mol-papírok ára - az olaj világpiaci árának csökkenése miatt - eshet, azonban az olajcég osztalékjavaslata ezzel ellenkező hatást gyakorolhat.

A BUX csütörtökön 62,06 pontos, 0,28 százalékos gyengüléssel 21 984,07 ponton zárt. A részvénypiac forgalma 19,78 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama változóan alakult az előző kereskedési nap záró áraihoz képest.