Stagnálva nyitott a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 9,23 pontos emelkedéssel, 22.101,49 ponton nyitott szerdán. Az előző napi záróértékhez képest ez 0,04 százalékos erősödés, gyakorlatilag stagnálás.
Vágólapra másolva!

Enyhe csökkenést, vegyes ármozgásokat várnak a nap folyamán az MTI által megkérdezett elemzők.

Blahó Levente, a Raiffeisen Bank elemzője a keddi naphoz hasonlóan enyhe csökkenésre számít.

Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline Értékpapír elemzője bár a kereskedés irányát nem határozta meg, úgy vélte, hogy az OTP várhatóan "alulról fogja tesztelni" a 7000 forintos szintet. A Molban és a Richterben elképzelhetőnek tartja az erősödést.

Az elemzők elmondták, hogy nincs túl pozitív hangulat a tengeren túli piacokon: míg az ázsiai börzék vegyesen, addig az amerikaiak inkább negatív tartományban zártak.

A New York-i tőzsdemutatók határidős jegyzései közül a New York-i értéktőzsde fő mutatójáé, a Dow Jones ipari átlagé szerda reggelre 19 ponttal 12 591 pontra csökkent, a Nasdaq összetett mutatójáé 1,75 ponttal 1853,00 pontra fogyott, az S&P 500-asé 4,50 ponttal 1366,50 pontra apadt.

Óvatos Nyugat-Európa

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacokon szerdán óvatos hangulat várható az utóbbi napok nyereségei után. A kockázatvállalási kedv érezhetően gyengült a negyedéves beszámolási szezon előtt, amely megmutatja majd a "nem elsőrendű válság" esetleges szélesebb gazdasági következményeit.

Az értékforgalmazók becslése szerint a londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 nyolc pont körüli veszteséggel nyithat, a frankfurti értéktőzsde fő mutatója, a DAX-30 tizenkét pont körüli visszalépéssel kezdhet.