Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Spanyoloké lehet a szegedi fürdő

Vágólapra másolva!
Spanyol kézbe kerülhet a szegedi fürdő. Bár a területet és a rajta álló ingatlanokat még az önkormányzat és a Hunguest Hotel Zrt. közös tulajdonában álló cég birtokolja, de hamarosan ez megváltozhat - derül ki a szombati Magyar Hírlapból.
Vágólapra másolva!

A Magyar Hírlap információja szerint a szegedi önkormányzat közös vállalkozást hozott létre a Leisztinger Tamás érdekkörébe tartozó Hunguest Hotel Zrt.-vel a városi fürdőkomplexum fejlesztésére. A Ligetfürdő Ingatlanfejlesztő és Fürdőüzemeltető Kft.-t nyolcvan százalékban a város, húsz százalékban a Hunguest birtokolja. Botka László szocialista polgármester korábban közölte, hogy a fejlesztés ötven százalékát az unió állja, de a mintegy hárommilliárd forintos önrészre a városnak nincs forrása, ezért szükséges a közös projektcég létrehozása.

A szerződés tartalmazza azt is, hogy a támogatás elnyerése után a Hunguest öt év után kivásárolhatja az önkormányzati tulajdonrészt, ráadásul kedvezőbb áron. Hasonlóan kótyavetyélték el Budapesten a XI. kerületi Lágymányosi-öbölt.

Az önkormányzat az öböl melletti harminchat hektáros ingatlanvagyonát apportálta a Leisztingerékkel közösen, 5,5 milliárd forintos alaptőkével létrehozott Öböl XI. Kft.-be, amelybe az Aragó is - szintén Lisztinger-tulajdon - bevitte a szomszédban fekvő, 8,5 hektárnyi ingatlanjait.

Eredetileg ötven-ötven százalékban birtokolták a területet, ám az újbudai önkormányzat két részletben eladta a cégbeli részesedését Leisztingeréknek. Később a területet sokszoros áron értékesítették egy portugál cégnek - írja a lap.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről