Kúszik az árfolyam 240 forint felé

Vágólapra másolva!
Tovább erősödött a forint a bankközin csütörtökön fél tízkor 240,60/80 forint volt az euró árfolyama a szerda délutáni 243,40/60 forint után.
Vágólapra másolva!

Kereskedők szerint megindult a napok óta várt támadás az euró/forint 240 forintos küszöbértéke ellen. Reggel 242,95 forintról indult a kereskedés, majd 240,45-ig is lecsúszott az euró kurzusa.

A megkérdezett kereskedők szerint egyértelmű, hogy a kedvező nemzetközi piaci környezetben, a mérsékelt optimizmusra is okot adó amerikai makroadatok nyilvánosságra kerülése utáni hangulatban, a szlovák korona árfolyamsávjának felemelését követően az érdekeltek alkalmasnak látják a helyzetet arra, hogy megkíséreljék "áttolni" a forint/euró árfolyamot a korábbi sávszélnek megfelelő 240 forintos küszöbértéken. Sokak szerint jelentős opciós megbízások várnak "kiütésre" ezen a szinten, ami akár azt is jelentheti, hogy az áttörést jelentős árfolyamugrás követi.

A kereskedők ugyanakkor nem tartják kizártnak azt a lehetőséget sem, hogy az árfolyam csak "teszteli" a 244 forint alatti tartományt és visszatér e szint fölé; de elképzelhető az is, hogy nem lesz sikeres a kísérlet.