Vágólapra másolva!
Két csatornáján élőben közvetíti a Magyar Televízió az augusztus 8-ától 24-éig tartó nyári olimpiai játékokat. A 44 helyszínen zajló pekingi világeseményről napi 15 órányi műsort láthatnak a nézők - már HD minőségben is.
Vágólapra másolva!

Az olimpiai közvetítések történetében az MTV mindkét csatornáján folyamatosan tájékoztat a világ legrangosabb sporteseményéről. A 29. nyári olimpiai játékok helyszínén 51 tagú stáb dolgozik, 560 órás közvetítés-sorozat várható.

Miután az olimpián van mínusz 1. és 2. nap, az MTV augusztus 6-án és 7-én már melegít, hogy aztán augusztus 8-án, a megnyitóval elinduljon a műsorfolyam. A plusz 6 órás időeltolódás miatt, a közvetítés mindennap hajnali háromnegyed háromtól délután fél hatig tart az m1-en, amelyet minden este nyolctól tízig napi összefoglaló műsor követ. Az m2 a Nap-kelte hajnali hattól nyolcig tartó műsorát követően, koradélutánig az m1-gyel párhuzamos, majd este 8-ig saját olimpiai műsort sugároz.

Az MTV, mint a magyar olimpiai csapat arany fokozatú támogatója, minden esetben élőben közvetíti a hazánkat képviselő sportolók szereplését. Amennyiben két magyar vonatkozású viadal időben egybeesik, akkor a két csatorna adása különválik, ha több magyar esemény "csúszik össze", akkor a legkevésbé éremesélyes esemény később látható majd.

A versenyszámok közvetítésén túl az MTV sok érdekes politikai, társadalmi, gazdasági háttéranyagot készít, nem csak az olimpiai műsorok, hanem a Híradó és Az Este számára is. Az MTV mindkét csatornán a műsoridő nagy részében HD technológiával közvetíti az olimpiát - így az egyre gyarapodó nézői tábor, amelynek már van ilyen készüléke, jobb képminőségben láthatja az olimpiát. Természetesen egyidejűleg a hagyományos változat is elérhető lesz.