Elkelt az egymilliomodik Mini

Vágólapra másolva!
Mióta 2001-ben beindították a Mini gyártószalagját, a márka meghódította az egész világot. Az oxfordi üzembe a napokban futott be az egymilliomodik Mini-megrendelés.
Vágólapra másolva!

A világ 80 országába eljutott a Mini, mióta 2001-ben beindult az oxfordi üzem gyártószalagja. Az egymilliomodik Mini még áprilisban készült el, és különleges, zöld-fehér fényezést kapott, a napokban pedig befutott az egymilliomodik megrendelés is. A teljes termelés több mint 80 százalékát az export teszi ki, és a legnagyobb felvevőpiacnak az Egyesült Államok számít. A tengerentúlon akkora sikert aratott a legendás kisautó remake-je, és arat ma is, hiszen az első félévben 26 400 vásárló örülhetett új autójának, közöttük szép számmal akadtak olyanok, akik nagyméretű SUV-jukat cserélték le. Ez több mint 33 százalékos növekedést jelent, de hasonlóan biztató számok születtek a globális eladások terén, itt 17,9 százalékos volt a növekedés, amely 126 810 darab eladott autót jelent.

Az oxfordi üzemben 4700 munkás dolgozik három váltott műszakban, és naponta 800 darab autót szerelnek össze. Emellett még 2100 munkást foglalkoztatnak a swindoni sajtolóüzemben, ahol a karosszériaelemek készülnek, és Hams Hallban, ahol a motorokat állítják össze. Ebben az üzemben egyébként áprilisban ünnepelték az egymilliomodik motor összeszerelését.

A gyár megünneplendő a jubileumot, július 22. és augusztus 3. között Mini-találkozót szervez, a Londoni Autószalonra pedig egy teljesen új modellel készülnek.