Tovább gyengült nyitáskor a forint

Vágólapra másolva!
Tovább gyengül a forint a bankközi devizapiacon, szerdán fél tízkor már 231,50/65 forintot ért egy euró a keddi 230,05/10 forint és a hétfői 228,60/70 forint után.
Vágólapra másolva!

A kereskedők szerint látványos a régiós devizák visszaesése. A jelenséget az a profitkivét magyarázza, amelyet a cseh jegybank elnökének a korona árfolyamára vonatkozó megjegyzései indítottak el. A piac valószínű lehetőségként számol egy esetleges cseh kamatvágással, és arra a már megszerzett nyereségek bebiztosításával reagált. A cseh korona mellett a lengyel zloty és a forint esetében is megkezdődött korábbi jelentős erősödésük óvatos korrekciója.

Gyengült a forint a dollárral szemben is: az amerikai deviza árfolyama szerda reggel 146,95/147,00 forint, szemben a keddi 145,20/30 forinttal és a hétfői 144,20/30 forinttal.

Szerdán bizonytalan a forint kilátása, még nem tudni, átmeneti volt-e a keddi, csekély visszaesés, vagy pedig korrekció kezdete, írta elemzők véleményét idézve szerda reggel a Dow Jones hírügynökség. Mindenesetre szerda reggel a térségi valuták általában is gyengébbek voltak a kedd reggelinél, miután a Cseh Nemzeti Bank elnöke kedden - kamatcsökkentés lehetőségét megpendítve - erősen "lebeszélte" a rekordról rekordra haladó cseh koronát.