Északon minden második adóbevallás hibás

Vágólapra másolva!
Az észak-magyarországi régióban élők a tavalyi jövedelmük után benyújtott adóbevallás után 7,5 milliárd forintot kaptak vissza az adóhatóságtól - közölte Tóth István Ferenc az APEH regionális igazgatóságának szóvivője az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Az idén az APEH Észak-magyarországi Igazgatóságához valamivel több, mint 397 ezer személyi jövedelemadó-bevallás érkezett, ez majdnem 8 százalékkal volt több, mint az előző évben, elsősorban azért, mert folyamatosan bővül az önbevallást benyújtók tábora - közölte a szóvivő.

A bevallások több mint harmada a beadási határidőt megelőző utolsó két napján érkezett be - tette hozzá. Összességében csaknem minden második szja-bevallás hibás volt, és több mint ezren annak ellenére adták késve postára az ívet, hogy adóelőleg-visszatérítést kértek.

Az észak-magyarországi régió három megyéje - Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád - személyi adóbevallást benyújtói közül több mint 209 ezren igényelték vissza befizetett adójuk egy részét, átlagosan 36 ezer forintot, összességében ez 7,5 milliárd forintot tett ki - közölte Tóth István Ferenc.