Mincza-Nébald is nyolcaddöntős

Vágólapra másolva!
Mincza-Nébald Ildikó hátrányból fordított a hongkongi Jeung Csuj Ling ellen és Szász Emese után bejutott a női párbajtőrözők nyolcaddöntőjébe.
Vágólapra másolva!

Az asszó elején Mincza-Nébald nem talált fogást hongkongi ellenfelén, Jeung Csuj Lingen, az ázsiai gyorsan elment 3-1-re. Az első harmad végén Mincza vitt be tust, majd a következő elején kiegyenlített, innentől viszont a hongkongi pillanatai következtek.

Jung 7-3-ra húzott el, a második szakaszt 4-1-re nyerte. A szorult helyzetbe került Minczának muszáj volt támadnia, két tussal fel is zárkózott 7-5-re, a következő találatot azonban ismét a hongkongi vitte be.

Együttes után 9-6 volt az állás, másfél perc volt hátra. Mincza rákapcsolt, két tiszta tussal 9-8-ra módosította az állást, sőt 44 másodperccel a vége előtt ki is egyenlített. A következő együttes találat volt, hosszú óvatoskodás után pedig Mincza vitte be a következő találatot 18 másodperccel a befejezés előtt.

Jung rohamozott, Mincza viszont kétszer is közbeszúrt, 13-10-re, majd 14-10-re módosult az állás. Hét másodperccel a vége előtt a hongkongi 14-11-re szépített, ám két másodperccel később Mincza egylámpás tussal befejezte az asszót. Az athéni olimpia negyedik helyezettje boldogan ordított és készülhet a folytatásra.

a 32 között:
Mincza-Nébald Ildikó - Jeung Csuj Ling (hongkongi) 15-11

Mincza-Nébald a negyeddöntőbe kerülésért a kanadai Sherraine Schalmmal vív 9.30-kor.