Fordulat a forint piacán

Vágólapra másolva!
A pénteki kereskedést gyengüléssel kezdte a magyar deviza, majd régiós társaival együtt javított helyzetén, ennek eredményeként 238,95 forintra változott az euró árfolyama. 
Vágólapra másolva!

A csütörtökön jelentősen, 236 forintról 238 forintra erősödő euró pénteken folytatta a hegymenetet, a reggeli órákban 239,50 forint körül is megfordult az árfolyam. Ezt követően a forint irányt váltott, így délelőtt 10 óra tájban valamivel 239 forint alatt mozgott a kurzus.

A magyar deviza a régiós devizákkal együtt erősödött, közülük a török líra és a dél-afrikai rand produkálta a legjelentősebb drágulást - számolt be a piaci eseményekről Kolba Miklós. Az ING devizakereskedője a forint jövőbeni szereplését firtató kérdésünkre hozzátette: elképzelhető, hogy a pénteki kereskedésben vagy a következő napokban a piaci szereplők tesztelni fogják a 240 forintos szintet.

A nemzetközi porondon a nyugalom az úr a dollár helyzete alig változott, így a bankközi devizapiacon a dollárért pénteken kora délelőtt 162 forintot kellett adni.