Csökkent a nyerőgép-piac bevétele

Vágólapra másolva!
Folyamatosan csökken a Magyar Szerencsejáték Szövetségbe tömörült, nyerőgépeket üzemeltető vállalkozók bevétele az idén, tavaly a nyerőgép-piac játékból származó árbevétele mintegy 90 milliárd forintot tett ki, a 2006. évi 87 milliárd forint után - mondta Schreiber István, a szövetség elnöke.
Vágólapra másolva!

Az elnök szerint az idén minden hónapban csaknem 1 százalékos forgalomcsökkenést könyveltek el a vállalkozók az előző év azonos időszakához képest, aminek hátterében a szűkülő fizetőképes kereslet áll. A korábbi években a pénznyerő-piac árbevétele évről-évre 20 százalék körüli mértékben nőtt, ez a tendencia már néhány éve - 2004-ben - megtört.

A Magyarországon működtetett pénznyerő automaták száma tavaly tovább csökkent: 2007-ben 30 485 nyerőgép működött Magyarországon, szemben az előző évi 30 693-mal.

A magyar szerencsejáték-szervezők tavaly 40 milliárd forint játékadót fizettek be az államkasszába, ez megegyezett a 2006-os mértékkel. A játékadó-bevétel 2005-ben, mintegy 36 milliárd forint volt.

Schreiber István jelezte: a szövetség szeretné elérni a szakma számára a méltányosabb és reálisabb adóztatást. Az elnök beszámolt arról, hogy az idén a Szerencsejáték Szövetség átfogó felmérést készíttet a játékszenvedély-betegségről, valamint a betegség megelőzése érdekében tanácsadást is szervez az érintetteknek. Erre többmillió forintot szán a szervezet. Magyarországon, mintegy 50 ezerre tehető a szerencsejáték-függők száma.