Felavatták a Colbert hidat

Vágólapra másolva!
Kilenctagú fúvószenekar és három pomponlány fellépése után Litkai Gergely, a Comedy Central főszerkesztője felavatta a Colbert hidat.
Vágólapra másolva!

Stephen Colbert annak idején az M0-s híd elnevezése körüli hercehurcából lett ismert a magyar közönség számára: amikor ugyanis a nemzetközi sajtó is beszámolt arról, hogy a magyarok közül sokan Chuck Norris hídnak akarják elnevezni az új építményt, Colbert versenyt indított, hogy a névadási szavazáson megelőzze az akcióhőst.

Az amerikai komikus - a The Colbert Report című műsorában indított kampánya segítségével - végül Pató Pált, Zrínyi Miklóst is megverve első lett a netes voksoláson, még a szavazás második fordulóját is megnyerte, de Simonyi András amerikai magyar nagykövet akkor lehűtötte a lelkesedését azzal, hogy kifejtette neki, két dolog szükséges ahhoz, hogy valóban róla nevezzék el a hidat: egyrészt folyékonyan kell tudnia magyarul, másrészt pedig halottnak kell lennie.

Október 1-jén indul a legtöbb helyen a VH1 helyén, napi 12 órában a Comedy Central tévécsatorna, többek közt a Colbert Report-tal. A csatorna pár tagja megjelent ma - egyfajta gerillamarketing végett - a Megyeri híd avatásánál egy fúvószenekarral és három pomponlánnyal, majd Litkai Gergely, a csatorna főszerkesztője avatta fel a hidat, a szerintük megfelelő néven.