Vágólapra másolva!
A Fiorentina az előző szezonban a Serie A-ban és a nemzetközi porondon is remekelt, a jelenlegi idényben azonban eddig felemásan szerepel a gárda. A BL-ben két fordulót követően nyeretlen a csapat, a bajnokságban pedig öt forduló alatt máris két vereséget szenvedett, és csak a 12. helyen áll. Pedig a nyáron igazolt csatár, Alberto Gilardino ontja a gólokat, azonban a korábbi évek húzóembere, Adrian Mutu eddig még csak egy találatot ért el az idényben - és a legújabb pletykák szerint a nyáron távozhat is a firenzeiektől.

A román csatár már idén is majdnem elhagyta a Fiorentinát, hiszen a nyáron az AS Roma nagyon szerette volna leigazolni, és egy ideig úgy tűnt, hogy Mutu valóban a Farkasoknál köthet ki. A transzfer azonban az utolsó pillanatban meghiúsult, és a támadó szerződést hosszabbított a Violáknál - új kontraktusa pedig még négy évig érvényes.

Ennek ellenére a minap felmerült a pletyka, hogy a focista kötött egy megállapodást az egyesülettel, miszerint egy év elteltével megfelelő ajánlat esetén távozhat. A történet nagyban hasonlít Luca Toniéhoz, aki 2006 nyarán némi meglepetésre nem ment el Firenzéból, hanem maradt még egy évig, hogy aztán 2007-ben igazoljon a Bayern Münchenbe.

Mutu esetében is ilyesmiről pletykálnak az olasz források, kiegészítve azzal, hogy a csatárt az AS Roma mellett a Manchester City is szeretné megszerezni - márpedig a manchesteri klubnál manapság a pénz nem számít.

Az RCD Mallorca argentin csatárát, Óscar Trejót a West Bromwich Albion szemelte ki. Az Aston Villa hamarosan szerződést hosszabbíthat támadójával, Ashley Younggal.

A Zenit Szankt-Petyerszburg orosz válogatott kapusát, Igor Akinfejevet a Bayern Münchennel hozták kapcsolatba. A müncheniek csatára, Lukas Podolski iránt a Liverpool FC érdeklődik.

A Genoa argentin csatára, Luciano Figueroa kölcsönbe a Boca Juniorshoz került. Az FC Barcelona új kontraktust ajánlana középpályásának, Xavinak. Az Arsenal FC kiszemeltje a brazil Corinthians fiatal csatára, Dentinho.

Az Olympique Lyon érdeklődik a CFR Cluj brazil támadója, Didi iránt. Az Everton FC spanyol középpályása, Mikael Arteta visszatérhet Spanyolországba. A Stade Rennes mellőzött támadója, Sylvain Wiltord az FC Nantes-ba igazolhat.

www.infosport-focivilag.hu