Elütötte a vámost a menekülő csempész

Vágólapra másolva!
Megsérült egy vámnyomozó, akit egy csempész sodort el autójával. A cigarettacsempész megpróbált elmenekülni a Vám- és Pénzügyőrség ellenőrzése elől. A vámos nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szerzett, a férfit elfogták, autójában összesen 11 milliót érő cigarettával.
Vágólapra másolva!

A Vám- és Pénzügyőrség közúti ellenőrzése elől megpróbált elmenekülni egy cigarettacsempész, eközben autójával elsodort egy vámnyomozót. A férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett - közölte Sipos Jenő, a VPOP szóvivője.

A vámosok hajnalban két személyautót állítottak meg ellenőrzésre Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén, Nagykálló és Oros között. Az egyik autó vezetője megpróbált az intézkedés elől elmenekülni úgy, hogy az egyik vámnyomozó kezére rázárta az autó ajtaját, majd gázt adott. E közben az autó magával rántotta a nyomozót, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett - mondta el a szóvivő.

Néhány száz méterrel odébb sikerült megállítani a menekülő autóst, akinek gépkocsijában 20 ezer doboz, több mint 11 millió forint értékű cigarettát találtak elrejtve. A vizsgálat során kiderült, hogy a sofőr többszörösen büntetett előéletű, és körözött személy. Sipos Jenő közölte, hogy a férfit előállították, és jövedéki orgazdaság miatt indul eljárás ellene. Felelnie kell közúti veszélyeztetés miatt is.