Ma is ingadozást várnak a forinttól

Vágólapra másolva!
Gyengült a forint, az eurót 251,55/65 forinton jegyezték szerdán délelőtt kilenc órakor a bankközi devizapiacon, szemben a kedd délutáni 249,70/85 forinttal. Ez 0,71 százalékos forintgyengülésnek felel meg.
Vágólapra másolva!

A devizapiacok figyelme változatlanul a nemzetközi pénzpiaci válság fejleményeire és feltörekvő piaci gazdaságokra gyakorolt hatására irányul. A forint árfolyamának további alakulásáról a jegybank belföldi bankrendszer stabilitásáról készített elemzésének nyilvánosságra hozatala adhat további támpontokat.

Kereskedők szerint amennyiben a forint huzamosabb ideig tartózkodik a 250 forint/euró fölötti tartományban, az árfolyam a 260 forintos szintre is beállhat. A nap folyamán éles árfolyamingadozás várható, igazodva az euró/dollár árfolyam alakulásához.

Amennyiben a negatív hangulat folytatódik, amire nagy esély van, 254-ig elmehet a mai sáv teteje az euróval szemben - írta elemzésében Sörös Csaba, a Takarékbank elemzője.

Az euró jelentős mértékben gyengült a dollárral szemben a nemzetközi devizapiacokon: délelőtt kilenc órakor 1,3580 körül járt, szemben az előző délutáni 1,37 körüli árfolyammal. A dollárt 185,20/30 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben, míg kedden délután 182,25/35 forinton.