Obama mellett 102 diákkal végzett volna két bőrfejű

Vágólapra másolva!
Barack Obama, a demokraták elnökjelöltje elleni merényletet hiúsítottak meg amerikai rendőrök. Két szkinhed állítólag azt tervezte, hogy előbb egy középiskolában lemészárol 102 fekete-afrikai diákot, majd végül Obamával is végeznek.
Vágólapra másolva!

Barack Obama, a demokraták elnökjelöltje elleni merényletet hiúsítottak meg amerikai kormányügynökök - írja a BBC.

A merényletet állítólag két szkinhed akarta elkövetni, akik fehér felsőbb rendűeknek nevezték magukat. A CNN szerint egy 18 és egy 20 éves férfiről van szó, akik az interneten keresztül ismerték meg egymást.

A két fiatal azt tervezte, hogy 102 afro-amerikaival végeznek egy Tennessee állambeli középiskolában. A merénylők egy fegyverbolt akartak kirabolni, majd arra készültek, hogy 88 áldozatukat lelövik, 14-et pedig lefejeznek. Jim Cavanaugh, a nyomozás vezetője az AP amerikai hírügynökségnek azt mondta: a két számnak szimbolikus jelentősége van a fehér felsőbbrendűséget hirdető csoportok között.

Cavanaugh közölte: Barack Obama lett volna a vérengzés végső célpontja. "Nem hitték, hogy meg tudják ölni Obama szenátort, de meg akarták próbálni" - mondta a nyomozás vezetője. Obama kampánystábja nem kommentálta a hírt.

Augusztusban már letartóztattak négy embert, akiket azzal gyanúsítottak, hogy merényletet terveztek Obama ellen. A merénylőknél két távcsöves puskát, hordozható adó-vevőket, golyóálló mellényt, távcsövet találtak a rendőrök. Az államügyész akkor azt mondta: Obama élete nem forgott veszélyben, a merénylőknek nem volt világos tervük.

Megválasztása esetén Barack Obama lenne az Egyesült Államok első fekete bőrű elnöke.