Vágólapra másolva!
Dwain Chambers, a pekingi olimpiáról 2003-as doppingügye miatt lemaradt brit atléta szerint sportágában a doppingellenes küzdelemnek ősszel kellene a legintenzívebbnek lennie. Ebben az időszakban "töltik ugyanis fel" magukat a versenyzők.

"Szeptemberben, októberben és decemberben érdemes ellenőrizni" - véli Chambers, aki ugyan kétéves eltiltását már 2005-ben letöltötte, de mégsem indulhatott Pekingben, mivel a Brit Olimpiai Bizottság (BOA) az egyszer már doppingoláson ért sportolókat nem nevezi be a játékokra. Chambers egyébként megnyerte hazája olimpiai válogatóját.

"Amikor visszatértem az eltiltásom után, elmentem Jamaicába edzeni, és senki sem volt rám kíváncsi, pedig hat hónapig voltam ott. Azt lehetne gondolni, hogy valaki, aki letölti eltiltását, rutinvizsgálatokra számíthat, de engem egyetlen egyszer sem ellenőriztek" - mesélte egy újságnyilatkozatban.

A vágtázó még hozzátette, szerinte számonként az első húsz versenyzőt meghatározott számú ellenőrzésnek kellene alávetni, s csak azután szerepelhetnének olimpián vagy világbajnokságon, az érvényben lévő rendszer ugyanis igazságtalan.

Chambers jelenleg brit iskolákban zajló doppingellenes kampányban vesz részt.