Műszaki szakembereket keres a paksi atomerőmű

Vágólapra másolva!
A paksi atomerőmű a következő években folyamatosan várja a középfokú képesítésű, műszaki területeken végzett szakembereket - mondta Dobos István, a Paksi Atomerőmű Zrt. humán igazgatója. Jövőre várhatóan 30-50 új műszaki munkaerőre lesz szükségük.
Vágólapra másolva!

Az atomerőműben 2005 óta tartó generációváltás és az üzemidő hosszabbítás előkészítése generál többletmunka-igényt. Alapvetően a középszintű végzettséggel rendelkező műszaki területen végzett szakemberigényünk nő meg. Elsősorban gépész, villamos, és irányítás-technikai szakembereket várnak és keresnek. A jövő évi szakemberigényről Dobos István még nem tudott pontos adatot mondani, de szerinte várhatóan 30-50 műszaki szakemberre lesz szükségük 2009-ben, és ehhez hasonló létszámra a következő években.

HR és gazdasági területen leépítés

Miközben határozott igényük van a szakember-utánpótlásra, az erőmű összlétszáma csökken. Az idei évet várhatóan 2330 fővel zárják. A létszámcsökkentés nem érinti a műszaki üzemviteli és karbantartó személyzetet, itt az utánpótlás folyamatos. A kiszolgáló gazdálkodási és humán területen történt a leépítés, 2005 óta 670 ember vonult nyugdíjba, jövőre kettőszázan válnak erre jogosulttá.