Kedvez az őszi építkezésnek az időjárás

Vágólapra másolva!
Továbbra is szerencséjük van azoknak, akik még nem fejezték be az őszi építkezést. A héten csak átmenetileg fogja eső zavarni a munkálatokat, az időnként jelentkező gyenge fagyok pedig a betonozást még nem érintik. Egyelőre nem kell alkalmazni a fagyálló technológiákat.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt télen szinte végig tartottak a kisebb-nagyobb építkezések. Bár a tavalyi enyheség megismétlődésére kicsi az esély, november harmadik hétfőjéig továbbra is megfelelőek a feltételek. A két alapvető időjárási paraméter, a csapadék és a hőmérséklet is kedvezően alakul.

Csütörtökön és pénteken a nyugati és északi megyékben szórványosan fordulhat elő eső, péntek délelőtt pedig keletebbre is elérhet a csapadéksáv, de csak kevés helyen lesz számottevő mennyiség. Az ország közel felén nem is számíthatunk esőre, hétvégén és hétfőn pedig országszerte száraz marad az idő.

Napközben általában 10 fok körül alakul a hőmérséklet. Szerda, szombat és vasárnap hajnalban ugyan gyenge fagy előfordulhat, az előző nap kiöntött beton hőmérséklete azonban a viszonylag nagy hőkapacitása miatt nem csökken nulla fok alá, és a környezetében is csak 1-2 óra hosszat állhat fenn a fagy. A fagyálló technológiák alkalmazása egyelőre szükségtelen.