Vágólapra másolva!
Diego Maradona szövetségi kapitányi debütálásán nem számíthat Juan Roman Riquelmére az argentin labdarúgó-válogatottban.

A 30 éves irányító klubja, a Boca Juniors kérésére maradt ki a keretből. Az argentin bajnokság hajrája miatt a Boca mellett holtversenyben éllovas San Lorenzótól sem számít egy játékosra sem Maradona.

Az "isteni Diego" így mindössze három otthon játszó futballistát hívott meg a Skócia elleni, jövő szerdán Glasgow-ban sorra kerülő találkozóra: Daniel Montenegrót (Independiente), Emiliano Papát (Velez Sarsfield) és Cristian Villagrát (River Plate).

A szakvezető egyébként Javier Mascheranót, a Liverpool légiósát nevezte ki a nemzeti együttes csapatkapitányának.

"Meggyőztem, hogy vállalja el, szükségem van rá, amíg én irányítom az együttest" - mondta Maradona, miután hazatért európai körútjáról.

A világsztár segítőjével, Carlos Bilardóval Spanyolországban, Angliában és Németországban járt szemlén.

"Találkoztam a számunkra fontos játékosokkal és mindannyian ígéretet tettek arra, hogy sokkal többet hoznak ki magukból, mint azt eddig tették" - fogalmazott az 1986-os világbajnokságon aranyérmes argentin válogatott első számú csillaga.

Maradona december elején Indiába utazik egy futballakadémia megnyitójára. A világfutball élő legendája Kolkatába látogat el, ahol jótékonysági vacsorán is részt vesz. A rendezvényen elárverezik az 1986-ban világbajnokságot nyert szupersztár több, még játékosként használt felszerelését.

Shamik Lahiri szervező elmondta, hogy Maradona fogadása nyilvános lesz, és várhatóan több ezer ember megy majd el köszönteni a sportág történetének egyik legjobbját.