Átment a hazugságvizsgálaton Malina Hedvig állítólagos támadója

Vágólapra másolva!
Átment a hazugságvizsgálaton az egyik férfit, aki állítólag megtámadta Malina Hedviget. A két éve megvert diáklány szintén alávetné magát a vizsgálatnak, de csak külföldön. A poligráfos vizsgálat eredményét a tárgyaláson nem veszik figyelembe.
Vágólapra másolva!

Kiállta a hazugságvizsgálat próbáját Malina Hedvig egyik állítólagos támadója - közölte a Markíza szlovák kereskedelmi televízió csütörtökön este. Dobroslav Trnka, Szlovákia főügyésze megerősítette az értesülést, s kijelentette, hogy a hazugságvizsgálatnak Malina Hedvig is alávetheti magát.

A 2006 augusztusában Nyitrán megvert magyar diáklány azonban azt szeretné, ha a hazugságvizsgálatot külföldön végeznék el, de a főügyészség kitart amellett, hogy ezt Szlovákiában kell elvégezni. Trnka szerint Malina Hedvig maga választhatja ki, hogy melyik szakembernél veti alá magát a vizsgálatnak.

A hatályos szlovák törvények szerint a hazugságvizsgáló eredménye a bírósági tárgyaláson nem használható fel. Roman Kvasnica, Malina Hedvig ügyvédje szerint a hatóságoknak nem figyelemelterelő műveletekkel, hanem inkább az ügy sürgős kivizsgálásával kellene foglalkozniuk.

Malina Hedvig, a 2006-ban egyetemistaként Nyitrán tanuló csallóközi lány azt állítja, hogy két ismeretlen megverte az utcán, mert magyarul beszélt. A rendőrség két hétig nyomozott a tettesek után, aztán arra a következtetésre jutott, hogy a lány találta ki az egészet, ezért vizsgálat indult ellene. A legfőbb ügyészség 2007 őszén vette át az ügyet, de érdemi fejlemény még nincs.