Vágólapra másolva!
A hírek szerint a Real Madrid második téli igazolása Lassana Diarra, aki az angol Portsmouth-tól érkezik a spanyol gárdához. A madridiaknál persze lehetnek még további érkezők, de a spanyol sajtóban már az esetleges távozókkal is foglalkoznak, és ha igazak a pletykák, akkor a Real holland kontingenséből a nyáron ketten is búcsút vesznek Madridtól.

Az AS úgy tudja, hogy a királyi gárda máris szeretne megválni Rafael van der Vaarttól, akit pedig csak a nyáron szerződtettek - tulajdonképpen ő volt a madridiak egyetlen komoly erősítése a bajnokság előtt.

A szezon elején nem is ment neki rosszul a játék, azonban mostanában már nem futballozik kiemelkedően, az FC Barcelona ellen például Wesley Sneijder korai sérülése után sem őt, hanem az ifjúsági csapatból felkerült Miguel Palancát küldte pályára Juande Ramos.

A madridi újság értesülései szerint Van der Vaart motivációjával is akadnak problémák, és a klub sportigazgatója, Predrag Mijatovic az idény végén hajlandó lenne eladni őt. Egy másik holland, Royston Drenthe iránt pedig konkrét érdeklődés mutatkozik, mégpedig a Juventus részéről.

A torinói egyesületnél Pavel Nedved utódját keresik a középpályára, és bár a saját nevelésű Paolo di Ceglie legutóbb, az AC Milan elleni bajnokin remek teljesítményt nyújtott a cseh focista helyén, a Juve továbbra is számon tartja, hogy ki jöhet szóba ezen a poszton.

A német Bastian Schweinsteigerről már lecsúsztak, hiszen ő meghosszabbította szerződését a Bayern Münchennél, így a Juve figyelme most Drenthe felé fordult, aki a Realban a szezon elején csak kiegészítő embernek számított, mostanában viszont (köszönhetően részben a gárdát sújtó sérüléshullámnak) rendszeresen ott van a kezdők között.

A Hull City védőjét, Michael Turnert a Liverpool szemelte ki. Az Arsenalt a Le Mans elefántcsontparti középpályásával, Gervinhóval hozták hírbe.

A Borussia Dortmund kapusa, Roman Weidenfeller 2011-ig meghosszabbította szerződését. A VfL Wolfsburg közel áll ahhoz, hogy megszerezze a japán Vissel Kobe középpályását, Okubo Jositót.

Az OGC Nice középpályása, Emerse Faé 2012-ig meghosszabbította kontraktusát. Az AC Milant az AS Roma középpályásával, Matteo Brighivel hozták kapcsolatba. Az Internazionale januárban visszahívhatja a Cagliarinak kölcsönadott csatárt, Robert Acquafrescát.

www.infosport-focivilag.hu