Kevesebb karácsonyfa gyulladt ki idén

Vágólapra másolva!
Kevesebb karácsonyfa tűzhöz hívták idén a tűzoltókat a fővárosban, mint tavaly. Fővárosi Tűzoltóság szerint azonban az igazán veszélyes időszak csak most jön, a karácsonyfák kezdenek kiszáradni, így fokozott tűzveszélyt jelentenek a lakásokban.
Vágólapra másolva!

Az idén eddig kevesebb karácsonyfa-tűzhöz hívták a budapesti tűzoltókat, mint a korábbi években - mondta az MTI-nek a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság ügyeletvezetője. Vizi Miklós alezredes szerint az emberek jobban vigyáznak arra, hogy a karácsonyfákon ne hagyjanak égő gyertyákat, vagy leégett, de még izzó csillagszórókat.

Az ügyeletvezető szerint most jön az igazán veszélyeztetett időszak. A fenyőfák kezdenek kiszáradni, és ez fokozott tűzveszélyt jelent a lakásokban. Hagyományosan január 6-án, a Vízkereszt ünnepe körüli napokban bontják le a családok a karácsonyfákat, ám sokan még hetekig, néhányan hónapokig is várnak, mire rászánják magukat a fa kidobására

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. már jelezte, hogy Vízkereszt után szervezett formában gyűjtik a kidobott fenyőfákat, amelyeket a fővárosban 250 gyűjtőhelyen lehet leadni. A közterület-fenntartó évente több mint félmillió karácsonyfát szállít el, a fákat aprítás után a rákospalotai hulladékhasznosítóban tüzelik el.