A Wii Sports minden idők legnépszerűbb videojátéka

Vágólapra másolva!
A Nintendo mozgásérzékelős konzoljához adott sportjáték letaszította a trónról a korábbi rekordert, a szintén nintendós Super Mario Brotherst.
Vágólapra másolva!

2008. december 27-ig 40,24 millió példány kelt el a Wii Sports játékból a VGChartz.com játékszoftver-toplistája szerint, amivel ez a cím lett a világ legnagyobb példányszámban eladott videojátéka. A sportjáték egy szintén nintendós elődöt, az először 1985-ben kiadott Super Mario Brost szorította le a trónról, amely szintén túllépte a negyvenmilliós példányszámot.

A Wii Sports sikerét első pillantásra talán beárnyékolja, hogy azt Koreán és Japánon kívül mindenhol a Nintendo Wii konzolokkal együtt adják, azonban a Super Mario Bros is ugyanígy lett rekorder, csak még a NES játékgéppel. A VGChartz szerint az árukapcsolás nélkül ezekből a címekből körülbelül fele ennyit lehetett volna eladni, és ami a sportjátékot illeti, az nagyban hozzájárult a Wii sikeréhez is.

Forrás: [origo]
Virtuális tenisz a Wii Sportsban

Magából a készülékből a megjelenése óta eltelt 110 hét alatt több mint 45 millió darabot értékesítettek, és mivel népszerűsége jelenleg is töretlen, a Wii Sports elérheti akár az 50 milliós példányszámot is - vélik a szájt szerkesztői. A NES-ből, a nyolcvanas évek sikeres játékkonzoljából összesen 62 millió darab kelt el, vagyis a Wii-nek még van hová "fejlődnie."

A magában eladott játékok között a lista harmadik helyén álló Pokémon Red/Green/Blue áll, amely GameBoyra jelent meg, és a Tetris követi - mindkét játékból a GameBoy verzió került fel a listán az élmezőnybe, valamivel több mint 30 milliós eladási számokkal. A VGCharz toplistáján PC-s játék nem is került az első tízbe: ebben a kategóriában a The Sims-sorozat első része a legnépszerűbb, amelyből 6,3 millió példány kelt el. A franchise összes részéből összesen 100 millió példányt értékesítettek, de még így sem ér nyomába a különböző Pokémon-játékok 180 milliós, illetve a Super Mario-epizódok összesen 201 milliós eladási példányszámának, amelyek szintén főleg konzolon keltek el.