Nyugaton is kamatdöntésre várnak

Vágólapra másolva!
Az előző hat üzleti nap vesztesége után enyhe emelkedéssel kezdték Csütörtök reggel a nyugat-európai részvénypiacok, de rövidesen az indexek csökkenésbe, 0,3 százalék körüli veszteségbe mentek át.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

A befektetők figyelmüket az Európai Központi Bank kamatdöntésére irányítják. A nyertesek között eddig a Nestlé szerepel (1,9 százalékos emelkedéssel), ami a cég Goldman Sachs általi felminősítésével, semlegesről vételi ajánlatra történt átsorolásával indokolható. A nyitás után javultak a bányaipari cégek jegyzései, annak ellenére is, hogy a nyersanyagok és a nyersolaj ára tovább csökkent. A Rio Tinto 1,6, a Total 0,9 százalékkal javult.
A bankpapírok változatlanul nyomás alatt vannak: a Paribas 1,8, a HSBC 1,3 százalékkal esett.

Csütörtökön a londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 7 pontos emelkedéssel kezdett, de fél óra múlva 15,7 pontos veszteségnél tartott. A frankfurti értéktőzsde fő mutatója, a DAX-30 8 pont körüli javulással indult, de fél óra múlva 16,7 pontos esésben volt. Párizsban a CAC-40 10 pontos emelkedéssel nyitott, de fél óra múlva már 5,8 pontos gyengülést jelzett.