Vágólapra másolva!
Az átigazolási időszak kellős közepén a nemzetközi futballban elsősorban a játékospiac pletykái adják a szalagcímeket, pedig a múlt héten négy rangos bajnokságban is fordulót rendeztek, nem beszélve a hétközi kupameccsekről, így volt miből válogatni a hét csapatának összeállításakor.

Kapus
Javi Varas (spanyol, Sevilla): Az andalúziai klub edzője nehéz helyzetben volt a hét végi, Numancia elleni bajnoki előtt, hiszen a hétközi kupameccsen a csapat kapusát, Andrés Palopot kiállították, így szombaton egy újoncot kellett beállítania a kapuba. A saját nevelésű Javi Varas azonban remekül helytállt, és több bravúros védéssel járult hozzá az 1-0-s győzelemhez.

Hátvédek
Daniel Alves (brazil, FC Barcelona): A katalán együttes jelen pillanatban egy megállíthatatlan gépezetnek tűnik, aminek a hét végén a Deportivo látta kárát. A galíciaiak ellen a Barca könnyed 5-0-s győzelmet aratott, és a jobbhátvéd Daniel Alves fantasztikusan futballozott. Adott két gólpasszt, és a pálya szinte minden pontján feltűnt, fáradhatatlanul robotolt.

Alexander Diamond (skót, Aberdeen): Skóciában mindig meglepetésnek számít, ha valamelyik glasgow-i együttes vereséget szenvedett, és ez a hét végén sem volt másként. A Celtic negyedórával a lefújás előtt még 2-2-es döntetlenre állt az Aberdeen otthonában, de ekkor jött a hazaiak középhátvédje, és két pontrúgást követően két gólt szerzett.

Johnny Evans (északír, Manchester United): A manchesteriek beállították az angol bajnoki rekordot azzal, hogy sorozatban tíz találkozón keresztül nem kaptak gólt. A MU a múlt héten a Wigan Athleticet és a Bolton Wandererst is 1-0-ra győzte le, és a védelem tengelyéből senki sem hiányolta Rio Ferdinandot, mivel a fiatal Evans pazar teljesítményt nyújtott.

Joan Capdevila (spanyol, Villarreal): A Villarreal már öt forduló óta nyeretlen volt a spanyol bajnokságban, így a lehető legjobbkor jött a Mallorca elleni hazai győzelem. A klub már az első félidőben bebiztosította a három pontot, és az első lépést ehhez a balhátvéd Capdevila gólja jelentette.

Középpályások
Pablo Zabaleta (argentin, Manchester City): A manchesteri egyesület kapcsán a múlt héten mindenki Kakát emlegette, és szinte elsikkadt, hogy a klubnak volt egy bajnokija is. A Wigan Athletic ellen Mark Hughes mester a sok sérült miatt a jobbhátvéd Zabaletát kénytelen volt a középpályán játszatni, az argentin pedig győztes góllal hálálta meg a bizalmat.

Cristiano Doni (olasz, Atalanta): A hétvége legnagyobb meglepetése az Internazionale sima bergamói veresége volt. Az Atalanta egy félidő alatt elintézte a Serie A listavezetőjét, és ebben a csapat karmestere, Doni kulcsszerepet játszott. A középpályás nem csak két góljával, hanem kiváló átadásaival is bizonyította, hogy igazi vezéregyénisége csapatának.

Frank Lampard (angol, Chelsea): A londoni együttes továbbra sem játszik valami jól, de a múlt héten legalább mind a két mérkőzését megnyerte. A kék-fehérek az FA-kupában a Southend United verték megismételt mérkőzésen, majd a bajnokságban a Stoke City ellen a hajrában fordítottak. A győztes találatot a csapatkapitányi karszalagot viselő Lampard szerezte, aki a kupatalálkozón is eredményes volt.

Mark Bresciano (ausztrál, Palermo): Úgy látszik, hogy a szicíliai csapat az idén magára talált, hiszen sorozatban második bajnokiját nyerte meg, ráadásul most idegenben szerezte meg a három pontot a Sampdoria ellen. Mindez elsősorban Brescianónak volt köszönhető, az ausztrál középpályás szerezte ugyanis az együttes mindkét találatát.

Csatárok
Júlio Baptista (brazil, AS Roma): A fővárosiak lassan, de biztosan egyre feljebb lépnek a tabellán, köszönhetően annak, hogy a múlt héten két bajnoki mérkőzést is nyertek. A rómaiak előbb a Sampdoria elleni, korábbról elmaradt találkozót pótolták be, majd vasárnap a Torino ellen győztek, és a két összecsapáson valamennyi góljukat az ezúttal csatárként bevetett brazil szerezte.

Sergio García (spanyol, Real Betis): A sevillai csapat már hat forduló óta nyeretlen volt a Primera Divisiónban, és nem sok jel mutatott arra, hogy ez a rossz sorozat éppen Valladolidban ér véget. Hogy ez mégis így alakult, arról elsősorban Sergio García tehet: az Európa-bajnok csatár két gólja három pontot ért a Betisnek.

www.infosport-focivilag.hu