Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Lelőtték a lelkészt egy illinois-i templomban

Vágólapra másolva!
Lelőttek egy lelkészt az amerikai Illinois állambeli Maryville egyik baptista templomában. A BBC szerint a lövöldözőt - aki súlyosan megsérült - elfogták.  A támadó a reggeli istentisztelet alatt a padsorok között odament a lekészhez, majd pisztolyt rántott, és halálosan megsebesítette őt.
Vágólapra másolva!

Egy lelkész meghalt és ketten megsebesültek egy lövöldözésben, amely az amerikai Illinois állambeli Maryville egyik baptista templomában zajlott le vasárnap. A BBC szerint a lövöldözőt elfogták, aki őrizetben van.

Tettének oka még nem ismeretes. Több másik emberrel együtt ő is kórházba került, mert megsebesítette magát. Állapota életveszélyes.

A rendőri beszámoló szerint a lövöldözés röviddel reggel nyolc óra után tört ki, amikor már másfél száz ember gyűlt össze a templomban. A támadó a reggeli istentisztelet alatt a padsorok között odament hozzá, beszélt vele, majd pisztolyt rántott, és halálosan megsebesítette.

Forrás: [origo]

A fegyver azután elakadt. A férfi ekkor kést rántott elő, és megsebesítette magát - írja a BBC. Aztán legyűrték a támadót, de közben mások is könnyebben megsebesültek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről