Vágólapra másolva!
A Manchester Citynek a télen nem sikerült egyetlen világsztárt sem igazolnia, de ennek ellenére az egyesületet napról napra másik extraklasszissal hozzák kapcsolatba. Az egyik angol bulvárlap például a hét végén arról írt, hogy a City az FC Barcelona legnagyobb sztárját, Lionel Messit szeretné megszerezni, ami már az angoloknak is sok volt.

Az egyesület hivatalos közleményt adott ki, amelyben cáfolta az értesülést, sőt, helyreigazításra kötelezte a lapot, amely dr. Sulaiman al-Fahimot idézve írta meg, hogy a City akár 100 millió fontot is hajlandó lenne kifizetni Messiért.

Mindez persze nem azt jelenti, hogy a klub nem szeretne erősíteni a nyáron, sőt, a fentinél valamivel hihetőbb információk szerint az FC Barcelonából is csábít egy focistát - mégpedig Thierry Henryt.

A francia támadó ebben a szezonban sokkal jobban és eredményesebben futballozik a katalánoknál, mint az előző idényben, ám a hírek szerint szívesen visszatérne Angliába, hogy többször találkozhasson a lányával, aki Londonban él.

Ráadásul a Barcánál visszatérő pletykának számít, hogy a katalánok a nyáron egy újabb támadót szeretnének venni (szóba került már Franck Ribéry, David Silva, David Villa és Karim Benzema is), ami alighanem azt jelentené, hogy Henryt könnyebben elengednék. A The People című angol lap szerint a City 11 millió eurót ajánlana a francia csatárért.

A Preston North End szeretné kölcsönvenni a Tottenham Hotspur walesi balhátvédjét, Chris Guntert. A Sporting Gijón az argentin San Lorenzo paraguayi középpályásával, Jonathan Santanával erősítene.

A Valencia kiszemeltje a Recreativo Huelva középpályása, Javier Camunas. A Sevilla szerb védőjét, Ivica Dragutinovicot a görög Olimpiakosz szeretné leigazolni. Az Aston Villa érdeklődik a Tottenham Hotspur angol válogatott középpályása, David Bentley iránt. A Bayern München vezetői marasztalják Zé Robertót, akinek az idény végén jár le szerződése a német rekordbajnoknál.

www.global-soccer.eu