Vágólapra másolva!
Az előző szezonban nyújtott pazar teljesítményének köszönhetően a tavaly nyári átigazolási szezon egyik legkeresettebb csatára a Blackburn Rovers játékosa, Roque Santa Cruz volt.

A támadót elsősorban a Manchester Cityvel hozták kapcsolatba, hiszen a Rovers korábbi edzője, Mark Hughes is oda igazolt, de szóba került a Tottenham Hotspur is, miközben Santa Cruz hangsúlyozta, hogy jól érzi magát Blackburnben, de szeretne egy olyan gárdában futballozni, amely harcban áll a nemzetközi szereplésért.

Nos, a Rovers nem ez a csapat, mint a jelenlegi pontvadászatban is kiderült: a klub az idény közben edzőt váltott, és jelenleg a kiesés ellen küzd a Premier League-ben, amihez Santa Cruz gyengébb teljesítménye is hozzájárult: a csatár mindössze négy gólra volt képes, igaz, sérülései miatt sokat hiányzott.

A támadó ebben az idényben valószínűleg már nem is lép pályára, ám ennek ellenére is kapósnak tűnik, és az is szinte bizonyos, hogy nyáron elhagyja jelenlegi csapatát. Santa Cruz ugyanis egy paraguayi rádiónak nyilatkozva elárulta, hogy az idény végeztével klubot vált, és erről már a Blackburn vezetőségét is értesítette.

Az angol lapok rögtön lecsaptak a hírre, és több újság is úgy véli, hogy a csatár a Liverpoolban folytatja. A Vörösök állítólag a nyáron szeretnének egy másik klasszis támadót igazolni Fernando Torres mellé, és a kiszemeltjeik között Santa Cruz is ott van.

A Hamburger SV cseh középpályása, David Jarolím 2012-ig meghosszabbította szerződését. Az 1. FC Köln szlovén csatárát, Milivoje Novakovicot a VfB Stuttgart vinné.

A Hannover középpályását, Hanno Balitschot az Eintracht Frankfurt szemelte ki. Az AC Milan szerződést bontott brazil középpályásával, Emersonnal.

A Real Madrid legújabb kiszemeltje az Udinese kolumbiai védője, Cristián Zapata. A Girondins Bordeaux középpályását, Yoann Gourcuffot a Sevilla FC is szívesen látná soraiban.

A Stade Rennes kameruni középpályását, Stéphane Mbiát a CSZKA Moszkva szeretné leigazolni. A Málaga középpályára, Eliseu iránt a Sampdoria érdeklődik.

www.global-soccer.eu