Vágólapra másolva!
Belgrádi újságok értesülései szerint Jovica Cvetkovic, a szerb férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, nemsokára távozik a nemzeti együttes éléről. Utódjának Velimir Petkovicot, illetve Vladan Maticot is el tudnák képzelni.

A VajdaságMa úgy értesült belgrádi forrásokból, hogy hamarosan távozhat a szerb férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Jovica Cvetkovic. A helyi sajtó szerint utóda Velimir Petkovic lehet, aki 2004 óta a német Bundesligában szereplő Göppingen együttesét edzi.

Cvetkovic távozásának fő oka a pénz lehet: a szakember havonta 5000 eurós fizetést kért a szövetségtől, ám csak 4000 eurót kapott. Amennyiben Petkovic veszi át a válogatott irányítását, úgy segítője a Crvena zvezda legendás játékosa és jelenlegi edzője, Igor Butulija lesz.

A lehetséges jelöltek között szerepel a Pick Szeged edzőjének, Vladan Maticnak a neve is, ugyanis a sabaci születésű tréner nemrég bejelentette, az idény végén biztosan távozik a magyar bajnokságban második helyen álló, az utóbbi időben igen gyengén játszó szegedi csapattól.

Hogy ki lehet Matic utódja Szegeden, arról a Délmagyarország bocsátkozott találgatásba. A lap hat lehetséges szakembert nevezett meg, közülük Dragan Djukic, Kovács Péter, illetve Skaliczki László már dolgozott a Tisza-parti együttesnél, Bartók Csaba, illetve Mezei Richárd pedig évekig kézilabdázott a klubban. A kakukktojást Heister Zoltán, a szlovák férfiválogatott szövetségi kapitánya jelenti.

Pistrui László, a Pick Szeged csapatának többségi tulajdonosa a klub honlapján elárulta, a hat edző közül egynek nagy esélye lehet a kispadra kerülni, de nem elképzelhetetlen más megoldás.