Olcsón megúszta a Szökés színésze

Vágólapra másolva!
A szökés Tweenerjének, vagyis Lane Garrisonnak csak a kiszabott börtönbüntetés felét kellett leülnie, szerdán kiengedték.
Vágólapra másolva!

Garrisont 2007 végén három évnyi és négy hónapnyi börtönre ítélte a bíróság, de a színész jól viselkedett a sitten, így - idejét nagyjából megfelezve - szerdán kiengedték. Büntetését a Tehachapiban található Kaliforniai Korrekciós Intézetben töltötte.

A most huszonnyolc éves színész 2006 decemberében egy fának csapódott autójával, és ennek során egyik utasa, egy tizenhét éves fiú meghalt, a két, hátul ülő tizenöt éves lány pedig megsérült. A baleset után Garrisonnál a Kaliforniában maximálisan megengedett véralkoholszint dupláját mérték, sőt némi kokaint is találtak a vérében.

2007 májusában bűnösnek találta az esküdtszék, novemberre pedig meglett a büntetés is: a negyvenhónapos kényszerpihenő mellett a színész 300 ezer dollárt fizetett a lányok és az áldozat családjainak. Vétségéért viszonylag enyhe büntetést kapott, hisz a helyi törvények szerint akár hat év és nyolc hónap börtönre is ítélhették volna.

Garrison már akkor megbánást mutatott, és ez börtönbeli élete során sem változott. A bíróság most annak fejében engedte ki, hogy rendszeresen látogatni fog egy rehabilitációs központot.