Vágólapra másolva!
 

A Bayern Münchennek még mindig van esélye arra, hogy megszerezze a német bajnoki címet, de a bajoroknál még ez esetben is úgy vélnék, hogy a szezonjuk nem sikerült a legjobban, hiszen az idény során rengeteg kínos vereség érte őket. A müncheniek ugyanakkor még a Bajnokok Ligájáról is lecsúszhatnak, ami viszont az óriási csalódás mellett kellemetlen következményekkel járna.

A csapat legnagyobb sztárja, Franck Ribéry ugyanis a minap egy nyilatkozatában kijelentette: nehezen tudja elképzelni, hogy az Allianz Arenában folytassa pályafutását, ha a csapat a következő idényben nem indulhat a legrangosabb európai kupasorozatban.

A francia középpályást az elmúlt hónapokban több külföldi egyesülettel is szóba hozták: a focista iránt a Manchester City, az FC Barcelona és az Internazionale is érdeklődik. A bajorok egészen mostanáig azt kommunikálták, hogy Ribéry semmi esetre sem távozik Münchenből, azaz kitölti 2011-ig szóló szerződését. A minap aztán a klub menedzsere, Uli Hoeness már visszafogottabban nyilatkozott a Bildnek: a sportvezető elmondta, hogy amennyiben visszautasíthatatlan ajánlatot kapnának Ribéryért, akkor nem mondanának nemet - és azonnal be is jelentkeznének a Werder brazil játékmesteréért, Diegóért.

A brémaiak játékosának eddig a Juventus udvarolt, azonban a legújabb hírek szerint a torinóiak mégsem ragaszkodnak annyira a megszerzéséhez. Ugyan Diego nem pontosan ugyanazon a poszton futballozik, mint Ribéry, de leigazolása tökéletesen beleillene a Bayern megszokott játékospolitikájába: a müncheniek ugyanis előszeretettel igazolnak közvetlen riválisaiktól, így is gyengítve a hazai konkurenciát.

S meglehet, közben a Bayern meg is kapta a visszautasíthatatlan ajánlatot. A The Guardian című brit lap keddi számában ugyanis arról ír, hogy 70 millió eurót kínál Franck Ribéryért a Manchester United. Az újság információi szerint ugyanakkor a 26 éves játékos szerződtetése nagyban függ attól, hogy Cristiano Ronaldo a nyáron a Real Madridhoz igazol-e. Amennyiben igen, Sir Alex Ferguson legszívesebben őt látná a portugál futballista helyén.

További átigazolási hírek:
A Sunderland érdeklődik a skót Rangers középpályása, Steve Davis iránt. A Werder Bremen kiszemeltje a Siena középpályása, Huszin Harzsa. A Villarreal kapusát, Diego Lópezt a Manchester City szeretné megszerezni. A holland AZ Alkmaar belga csatárát, Moussa Dembélét az AC Milan és a Juventus is figyeli. Az Udinese szeretné kölcsönvenni az AC Milan fiatal brazil védőjét, Felipe Mattionit. A holland SC Heerenveen horvát erősségét, Danijel Pranjicot a Liverpool szemelte ki. A Middlesbrough fiatal focistáját, Ross Turnbullt a Newcastle United vinné. A Liverpool veterán finn középhátvédje, Sami Hyypiä a következő szezontól a Bayer Leverkusen játékosa lesz.

Massimo Moratti, az olasz bajnok Internazionale elnöke szerint svéd csatáruk, Zlatan Ibrahimovic az új idényben is marad a csapatnál. A milánói klubvezető kijelentését a helyi sportsajtó ismertette, miután ismétlődően olyan hírek keltek szárnyra, hogy a roppant gólveszélyes támadó továbbállni készül. Egyes források úgy tudják, hogy főképp spanyol élklubok vinnék Ibrahimovicot, akiért állítólag az FC Barcelona és a Real Madrid is bejelentkezett. "Úgy hiszem, hogy maradni fog" - idézte az MTI Morattit.

www.global-soccer.eu