Vágólapra másolva!
Aligha kétséges, hogy az FC Barcelonánál a támadó részleg számít a legerősebb csapatrésznek, hiszen a Lionel Messi, Samuel Eto'o, Thierry Henry csatársornál nem lehet jobbat találni manapság. A három játékos remekül megérti egymást a pályán és mindhárman ontják a gólokat, ennek ellenére mind Eto'o, mind Henry esetében tartják magukat azok a pletykák, hogy a nyáron valamelyikük távozhat a klubtól.

A Barca azonban állítólag akkor is szeretne egy rutinos támadót igazolni, ha végül mindketten maradnak, hiszen ha Josep Guardiola edző pihentetni akarja valamelyiküket, akkor jelenleg a fiatal Bojan Krkic jelenti az egyetlen alternatívát. Nem is olyan régen a svéd Henrik Larsson töltött be hasonló pozíciót a csapatnál, és a Corriere dello Sport értesülései szerint a Barcánál most David Trézéguet-t nézték ki erre a célra.

A francia csatár ebben a szezonban többnyire csak kispados a Juventusnál, és meglehetősen elégedetlen a helyzetével, ami alapján valószínűsíthető, hogy a nyáron távozik Torinóból. A Barcelona már korábban is csábította őt, a kérdés már csak az, hogy a támadó elfogadja-e azt a tényt, hogy a Messi, Eto'o, Henry trió alaphelyzetben megbonthatatlan. A Juvéval alighanem könnyen meg tudnának egyezni a katalánok, főleg, mert állítólag a francia balhátvédet, Eric Abidalt is bevonnák az üzletbe - a torinóiak ugyanis éppen erre a posztra keresnek új játékost.

További átigazolási hírek
Angol lapok szerint Juhász Roland iránt az Aston Villa is érdeklődik. A Manchester Cityt ezúttal a Liverpool középpályásával, Xabi Alonsóval hozták kapcsolatba. A Newcastle United támadóját, Michael Owent a Celtic csábítja. A Fulham kiszemeltje a Swansea csatára, Jason Scotland. A Torino olasz utánpótlás-válogatott védőjét, Matteo Rubint az Everton szeretné megszerezni. A Hannover '96 középpályása, Gaetan Krebs a szezon végeztével távozik a klubtól. Az RSC Anderlecht marokkói középpályását, Mbark Busszufát az Olympique Lyon vinné.

www.global-soccer.eu