Gyorsan pozitív irányba állt a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 80,02 pontos csökkenéssel, 14 903,04 ponton nyitott szerdán, ami a keddi záró értékéhez képest 0,53 százalékos gyengülés. Percekkel a kezdés után viszont már a pozitív tartományban járt az index. A kérdés, hogy folytatódik-e az elmúlt napok lendülete.
Vágólapra másolva!

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint tovább tarthat a korábbi napok lendülete. A Mol esetében viszont kérdéses, hogy folytatódik-e a kedden megindult negatív árfolyamkorrekció.

Az OTP a vártnak megfelelő negyedéves eredményeket közölt, Balásy Zsolt szerint ez semleges hatással lehet a papír árfolyamára. Kiemelte viszont a Magyar Telekomot, amely a 600 forint fölött zárt kedden, és ezzel olyan erős technikai szintet tört át, ami reményt adhat a további emelkedésre.

Az OTP Bankcsoport 2009 első negyedévében 41,81 milliárd forint konszolidált adózott nyereséget ért el, ami 24 százalékkal marad el az előző év hasonló időszakától. Erről bővebben itt olvashat.

A BUX 66,56 pontos, 0,45 százalékos emelkedéssel, 14 983,06 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 33,8 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.